недеља, 09. јануар 2011.

Ruske kape


                                               potrebno za koru :
                                               5 jaja
                                               14 kašika šećera
                                               25 kašika brašna
                                               3 male šoljice za kafu ulja
                                               3 kašike kakaoa
                                               1 prašak za pecivo
                                               za fil :
                                               1 l mleka
                                               20 kašika šećera
                                               10 kašika brašna
                                               250 gr margarina
                                               100 gr kokosa
                                               100 gr čokolade
                                               3 kašike ulja

Umutiti penasto jaja, dodati šećer i dobro izmiksati, zatim brašno pomešano sa praškom zta pecivo, ulje i  na kraju kakao. Ispeći koru i ostaviti da se ohladi.
Od litre mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno. U preostalo mleko dodati šećer i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati mu razmućeno brašno i kuvati fil dok nepogusti. Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati imiksan margarin.
Iz kore vaditi kružiće veličine po želji i raseći ih. Filom spajati delove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru.

10 коментара: