Medeni kolač


                                          potrebno za korice:
                                         300 gr šećera
                                         300 gr meda
                                         2 male šoljice za kafu ulja
                                         8 malih šoljica za kafu kisele vode
                                         600 gr brašna
                                         na vrh noža praška za pecivo
                                        za fil:
                                        1 l mleka
                                        5 kašika šećera u prahu
                                        1 vanilin šećer
                                        15 kašika brašna
                                        250 gr margarina
                                        glazura:
                                        200 gr čokolade
                                        6 kašika ulja

Mutiti dok ne počnu izlaziti mehurići, šećer, med, 2 šoljice ulja, kiselu vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobijenu masu podeliti u pet jednakih činija. Masu iz jedne činije sipati u podmazan i brašnom posut veći pleh. Peći na umerenoj vatri oko 15 minuta.  Tako ponoviti još 4 puta. U 8 dl mleka dodati šećer u prahu i vanilin šećer, a u preostalom mleku razmutiti 15 kašika brašna. Sipati u provrelo mleko i skuvati fil. Ostaviti da se ohladi i u ohladjeno dodati umućen margarin. Filovati tankim slojem 4 korice, a petu premazati otopljenom čokoladom sa 6 kašika ulja. Ohladiti i iseći po želji. Ovaj kolač pravim i postan stim što fil kuvam na vodi.

Коментари

  1. Prvo da kažem svaka čast za tako ravnomerno raspoređen fil i divne kore !! Ja sam totani antitalenat da svuda jednako rasporedim fil :-( !! ODLIČAN RECEPT!!

    ОдговориИзбриши
  2. Otkako sam videla ovaj recept i predivnu sliku,mastam da je napravim i isprobam. Savrseno,domacice! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Predivna. Podseća me na rozen tortu, tj. tako je nežna, a treba majstorstva za kore. Odlično, pošto su mi te tanke korice omiljene

    ОдговориИзбриши
  4. Nikada nisam radila ovaj kolač jer nekako ne volimo, osim moje kćeri, kolače tipa Madžarica. No, ovaj mi se čini baš super.

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala vam na lepim rečima! Izgleda da je teško za pravljenje, ali uopšte nije. Uz svekrvu sam se ispraksala :) Ona pravi i posnu tortu sa 10 korica, jednu ipo meru fila skuva na vodi. Podeli na dva dela i naizmenično filuje, malo debljim slojem. Kada je budem ja pravila postaviću na blog. Veliki pozdrav za sve.

    ОдговориИзбриши
  6. Nije bas da oduzima malo vremena ali isplati se:).
    http://marijinislatkisi.blogspot.com/2011/03/medeni-kolac.html

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Galete ili Bakin kolač

Posni Išleri