Karamel oblanda







                                                         potrebno :
                                                         2 l mleka
                                                         800 gr šećera
                                                         250 gr margarina
                                                         2 kesice vanilin šećera
                                                         2 lista oblande


Mleko i šećer kuvati dok masa ne bude gusta i dobije tamnu boju, oko 1,5 sat. Skuvan fil ostaviti da se malo prohladi i u toplo dodati margarin i vanilin šećer i mešati neprekidno dok se margarin ne istopi. Filovati izmedju 2 lista oblande, a može i izmedju tri.

Коментари

  1. Super ukusna,ali treba skuvati fil,pa cu doci kod tebe:))

    ОдговориИзбриши
  2. E naravno, malo je nezgodno odrediti kada je kuvan fil, ja sam gledala kako to radi moja mama i eto...

    ОдговориИзбриши
  3. Divne su ti sve oblande! Na kojoj temperaturi mama savetuje da se kuva fil? ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala! Što manjoj to bolje, jeste da oduzme više vremena, ali se ravnomerno skuva. Mama ko mama..., ona kuva na šporetu na drva, i stvarno joj bude mnogo bolji fil:)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Galete ili Bakin kolač

Posni Išleri