Slavsko žito





                                             potrebno :
                                            1/2 kg pšenice
                                            1/2 kg  mlevenih oraha
                                            250 gr šećera u prahu
                                            10 kašika šećera

Pšenicu oprati, naliti vodom i staviti da se kuva 1 sat. Dodati šećer i kuvati još 1 sat. Kada je kuvana ostaviti na cediljki da se dobro ocedi.Samleti na vodenici za meso sa sitnim otvorom na rešetci. Dodati mlevene orahe, dobro promešati zatim šećer u prahu i sjediniti masu. Staviti u činiju i odlikovati krst tako da se na sredini napravi mesto za svećicu, posuti mlevenim orasima i ukrasiti rezgama oraha.
Ovako isto pravim i kao poslasticu sa šlagom kao što je na drugoj slici.

Коментари

  1. HJOOOOOOOOJ obožavam žito u svim oblicima !! Odlično! :-))

    ОдговориИзбриши
  2. svake godine kuvam Slavsko zito(koljivo)i radim na isti nacin..ponekad dodam rendane limunove korice ili malo morskog orascica(nutmeg)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Galete ili Bakin kolač

Posni Išleri