Ruske kape


                                               potrebno za koru :
                                               5 jaja
                                               14 kašika šećera
                                               25 kašika brašna
                                               3 male šoljice za kafu ulja
                                               3 kašike kakaoa
                                               1 prašak za pecivo
                                               za fil :
                                               1 l mleka
                                               20 kašika šećera
                                               10 kašika brašna
                                               250 gr margarina
                                               100 gr kokosa
                                               100 gr čokolade
                                               3 kašike ulja

Umutiti penasto jaja, dodati šećer i dobro izmiksati, zatim brašno pomešano sa praškom zta pecivo, ulje i  na kraju kakao. Ispeći koru i ostaviti da se ohladi.
Od litre mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno. U preostalo mleko dodati šećer i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati mu razmućeno brašno i kuvati fil dok nepogusti. Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati imiksan margarin.
Iz kore vaditi kružiće veličine po želji i raseći ih. Filom spajati delove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru.

Коментари

  1. Obožavam ih ali mama ima najviše živaca da ih macka a mamine su i najukusnije :-))))!Odlično izgledaju draga ! :-)))

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti :)Iskreno da ti kažem, razočarala sam se kada sam videla onoliko groznih komentara, kakva osoba može to da piše, užas...

    ОдговориИзбриши
  3. Superbe... neaparat trebuie sa imi traduc reteta...

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo