Sarajčice



                                        potrebno za sirup :
                                        600 gr šećera
                                        1/2 l vode
                                        1 vanilin šećer
                                        nekoliko kriški limuna
                                        za sarajčice :
                                        500 gr kora za baklavu
                                        20 kašika mlevenih oraha
                                        12 kašika griza
                                        20 kašika šećera
                                         malo praška za pecivo
                                         ulje, mlaka voda

600 gr šećera i vanilin šećer sipajte u 1/2 l vode i kuvajte, ostavite da vri 5 minuta, ubacite kriške limuna i dobro ohladite.
Mlevene orahe, šećer, griz i prašak za pecivo nalijte sa malo mlake vode (oko 0,5 dl), i dobro promešajte. Razavijte 1 koru, poprksajte uljem, stavite 2 koru. Fil stavite dužinom kore, uvijte u rolat i isecite na jednake delove, i tako redom dok nepotrošite sve kore. Pleh podmažite sa malo ulja poredjajte isečene sarajčice i peceti oko 20 minuta na 200 stepeni. Vruće zalijte hladnim sirupom.

Коментари

  1. Uf, uf, ovakve poslastice nastojim raditi što rjeđe jer svaki zalogaj ima barem 1000 kalorija, a jedan zalogaj nikako nije dovoljan, zar ne? Odlično!

    ОдговориИзбриши
  2. Baš tako, ali kada ih jedem zaboravim na kalorije :)))) Hvala vam!

    ОдговориИзбриши
  3. Predivne baklave, pravim po sličnom receptu...

    ОдговориИзбриши
  4. Hval ti, sledeću put dodajem i čokoladu :)))

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Galete ili Bakin kolač

Posni Išleri