potrebno:
1 kg mekog brašna
1 kocka kvasca
3 jajeta
250 ml mlake vode
250 ml toplog mleka
5 kašika ulja
3 kašičice soli
1 kašičica šećera
250 gr margarina
300 gr feta sira
susam
U malo toplog mleka dodajte kašičicu šećera, kocku kvasca i kašičicu brašna i ostavite da nadođe.
U vanglici pomešajte brašno, so, jaje, ulje, mlaku vodu i nadošao kvasac, pa zamesite testo.
Podelite ga na dva dela, a zatim svaki deo na 8 jufki. Osam jufki razvijte oklagijum da budu veličine plitkog tanjira. Margarin podelite na pola a polovinu na 7 kriščica. 7 jufki premažite sa po jednom kriškom margarina i slažite jednu na drugu, zatim stavite osmu, ali nju nepremazujete. Postupak ponovite i sa preostalih 8 jufki.
Nadošlo testo razviti oklagijom u veliki krug, nožem iseći na 4 trougla, a svaku četvrtinu iseći na 5 trouglova.
Umutite feta sir i jaje. Na svaki trougao staviti po kašičicu fila i uviti u kroasan. Kroasane ređatjte u pleh obložen papirom za pečenje, premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite na 220 stepeni 20 minuta.
PRELEPI SU DRAGA!!!
ОдговориИзбришиObozavam peciva!!Jako su ti lepi kroasani!
ОдговориИзбришиDivni su,draga!
ОдговориИзбришиMekane ko dusa... Tako kaze moja svekrva... :D
ОдговориИзбришиHvala vam...
ОдговориИзбриши