четвртак, 27. јануар 2011.

Kroasani sa feta sirom


                                           potrebno:
                                          1 kg mekog brašna
                                          1 kocka kvasca
                                          3 jajeta
                                          250 ml mlake vode
                                          250 ml toplog mleka
                                          5 kašika ulja
                                          3 kašičice soli
                                          1 kašičica šećera
                                          250 gr margarina
                                          300 gr feta sira
                                          susam

U malo toplog mleka dodajte kašičicu šećera, kocku kvasca i kašičicu brašna i ostavite da nadođe.
U vanglici pomešajte brašno, so, jaje, ulje, mlaku vodu i nadošao kvasac, pa zamesite testo.
Podelite ga na dva dela, a zatim svaki deo na 8 jufki. Osam jufki razvijte oklagijum da budu veličine plitkog tanjira. Margarin podelite na pola a polovinu na 7 kriščica. 7 jufki premažite sa po jednom kriškom margarina i slažite jednu na drugu, zatim stavite osmu, ali nju nepremazujete. Postupak ponovite i sa preostalih 8 jufki.
Nadošlo testo razviti oklagijom u veliki krug, nožem iseći na 4 trougla, a svaku četvrtinu iseći na 5 trouglova.
Umutite feta sir i jaje. Na svaki trougao staviti po kašičicu fila i uviti u kroasan. Kroasane ređatjte u pleh obložen papirom za pečenje, premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite na 220 stepeni 20 minuta.

5 коментара: