понедељак, 03. јануар 2011.

Kinder milch šnite


 
                                                             potrebno za koru:
                                                             5 jaja
                                                             2 kašike meda
                                                             2 kašike šećera
                                                             1 kašika kakaoa
                                                         1/2 kašike praška za pecivo
                                                             2  kašike ulja
                                                              za fil:
                                                           2,5 dl slatke pavlake
                                                           1,5 dl hladnog mleka
                                                               1 kašika meda
                                                               1 kesica želatina
                                                               1 kesica šlagfixa
                                                             glazura :
                                                                                              100 gr čokolade
                                                            100 gr mlečne čokolade
                                                             150 gr margarina

Belanca penasto umutiti, dodati med i šećer, izmiksati, jedno po jedno žumance, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivi i na kraju uvršnu kašiku kakaoa. Masu izliti u podmazan ili obložen papirom za pečenje pleh. Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 10 do 15 minuta, ne duže. Prohladjenu koru raseći tako da dobijete dve. Ja sam pekla u plehu veličine 40x30, a mozete i u manjem, ukoliko želite deblju koru.

Slatku pavlaku umutite dodajite mleko, zatim med, izmutite, sipajte šlagfix i sjedinite sve zajedno. Želatin rastopite sa 5 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta, zatim ugrijte, ali nesme da vri. Dodajte ga u slatku pavlaku i mutite oko 15 minuta. Fil stavite izmedju kora.

Čokolade rastopiti sa margarinom na pari i preliti preko kore. Ostaviti da se ohladi i seći po želji.

10 коментара:

  1. Draga Marijana,bas si me obradovala sto si se i ti prikljucila!!!Dobro dosla!!Kad bi jos popile kaficu i pojele po parce ovog divnog kolaca?!:))

    ОдговориИзбриши
  2. Evo reših da vam se pridružim, samo dok se uhodam biće bolji blog :). Želi ti puno sreće i uspeha u Novoj godini. Bilo bi lepo da smo blizu i da se družimo.

    ОдговориИзбриши
  3. NJam kako ovo slasno izgleda....mmmmmmm...odmah sam gladna. Sve najbolje ti želim u Novoj te da nas još puno puta obraduješ sa svojim jelima i kolačima. Pusa :)))

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala, takodje i tebi želim Srećnu novu godinu. Naravno biće još dosta recepata...

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Marijana,dobro nam došla!!!
    Želim ti sve najlepše u Novoj godini!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala ti! Takodje i tebi sve najbolje u Novoj godini!

    ОдговориИзбриши
  7. Dobro nam dosla! E,bas si me obradovala! Mnogo sam srecna zbog tebe i tvoje odluke da nam se pridruzis! Ovako cemo se druziti jos bolje i lepse! Veeeeeeeliki pozdrav! :)

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala ti puno na lepim rečima! Veliki pozdrav i za tebe :)

    ОдговориИзбриши
  9. ako budem pravila sve sto mi se svidja,sa tvog bloga odo u 200 off

    ОдговориИзбриши
  10. Sve je jasno.....Samo gde je kolicina brasna u receptu???

    ОдговориИзбриши