петак, 11. фебруар 2011.

Pekarske kifle





                                            potrebno:
                                           1 kg brašna
                                           1 kocka kvasca
                                           2,5 dl tople vode
                                           2,5 dl toplog mleka
                                           3,5 kašike šećera
                                           2 kašičice soli
                                           2 kašike sirćeta
                                           2 male šoljice za kafu ulja
                                           kocka margarina

 2, 5 dl mlake vode, 2 kašike šećera i kocku kvasca ostavite da nadodje. U posudu stavite ovako razmućen kvasac, dodajte toplo mleko, ulje, sirće, so i preostalu 1,5 kašiku šećera. DodajIte postepeno brašno i najpre mešajte varjačom, a posle mesite testo rukom dok ne prestane da se lepi za ruke. Ostavite da naraste. Testo podelite na 4 jufke i svaku rasklagijajte u veći krug. Unakrst secite tako da dobijete od sva četiri dela po 12 trouglova. Savijte kiflice, redjajte u pleh podmazan margarinom. Ostavite ih oko sat  u plehu prekrivene krpom, da narastu i zatim pecite na temperaturi 220 stepeni oko 20 minuta. Pečene kiflice  premazite margarinom. 








Pre pečenja možete premazati umućenim jajetom ( i one će izgledati  ovako), ali ja danas nisam mazala, jer moja ćerkica voli baš ovakve bez ičega.

10 коментара: