Pekarske kifle





                                            potrebno:
                                           1 kg brašna
                                           1 kocka kvasca
                                           2,5 dl tople vode
                                           2,5 dl toplog mleka
                                           3,5 kašike šećera
                                           2 kašičice soli
                                           2 kašike sirćeta
                                           2 male šoljice za kafu ulja
                                           kocka margarina

 2, 5 dl mlake vode, 2 kašike šećera i kocku kvasca ostavite da nadodje. U posudu stavite ovako razmućen kvasac, dodajte toplo mleko, ulje, sirće, so i preostalu 1,5 kašiku šećera. DodajIte postepeno brašno i najpre mešajte varjačom, a posle mesite testo rukom dok ne prestane da se lepi za ruke. Ostavite da naraste. Testo podelite na 4 jufke i svaku rasklagijajte u veći krug. Unakrst secite tako da dobijete od sva četiri dela po 12 trouglova. Savijte kiflice, redjajte u pleh podmazan margarinom. Ostavite ih oko sat  u plehu prekrivene krpom, da narastu i zatim pecite na temperaturi 220 stepeni oko 20 minuta. Pečene kiflice  premazite margarinom. 








Pre pečenja možete premazati umućenim jajetom ( i one će izgledati  ovako), ali ja danas nisam mazala, jer moja ćerkica voli baš ovakve bez ičega.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Galete ili Bakin kolač

Posni Išleri