Jagnjeće sarmice



                                  potrebno:
                                  jagnjeće iznutrice
                                  ( maramica, džigerica i srce)
                                  2 veće glavice crnog luka
                                  3 jaja
                                  so, biber i vegeta
                                  malo prezle ili natopljen kriška hleba
                                  ulje

Džigerice i srce skuvajte u vodi sa malo soli.  Prohladite i sameljite zajedno sa lukom na vodenici za meso, sa najsitnijim otvorima na rešetci. Začinite po ukusu, dodajte malo prezle ili natopljenu krišku hleba, zatim jaja i izmešajte. Raširite maramicu namažite je ravnomerno masom i urolajte. Stavite u nauljen pleh i pecite. Pečen rolat dobro ohladite pre služenja

Коментари

  1. Ovo sam zadnji put jela prije nekih 20-ak godina. Odlican i ukusan nacin da se iskoriste iznutrice. Steta sto sve te sastojke ne mogu dobiti ovdje gdje zivim :-(

    ОдговориИзбриши
  2. uh nisam ljubitelj jagnjetine sem dok je vrela i sa ražnja ali moj suprug bi se u njoj davio !!! Ovo obožava ali jede samo kad odemo kod mog dede na slavu jer on to najbolje sprema!! :-))

    ОдговориИзбриши
  3. Moram priznati da su me jedva naterali da probam, a sada su sarmice veoma često na meniju kao glavno jelo :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo