среда, 16. фебруар 2011.

Grčki sladoled



                                             potrebno:
                                             1 l mleka
                                             600 gr šlaga
                                             30 gr želatina
                                             400 gr šećera
                                             300 gr mlevenog Plazma keksa
                                             100 gr  mlečne čokolade
                                             4 krem bananice
                                             1,5 dl hladne kisele vode

Od litre mleka odvojite 2 dl i u njemu razmutite želatin, a preostalo mleko stavite da provri zajedno sa šećerom. Kada provri dodajte želatin i ostavite da se dobro ohladi. U hladno mleko dodajte 400 gr šlaga i mutite dok nedobijete gustu masu. Podelite na 3 dela, u jedan dodajte mleveni Plazma keks, u drugi rendanu čokoladu i seckane krem bananice, a treći ostavite beo. Kalup obložite folijom, sipajte deo sa čokoladom i krem bananicama, zatim beli, pa deo sa keksom. Prekrijte folijom i ostavite da prenoći u zamrzivaču. Sutradan tortu prevrnite na tacnu i ukrasite sa preostalih 200 gr šlaga umućenih sa 1,5 dl hladne kisele vode.

6 коментара: