уторак, 31. мај 2011.

Špagete karbonare



                                               potrebno:
                                               500 gr špageta
                                               200 gr suvog vrata
                                               1 pakovanje Zdenke
                                               2 čaše kisele pavlake
                                               ulje, so, origano

Suvi vrat iseckajte na tanke ražnjiće. Špagete stavite u malo posoljenu kipuću vodu i kuvajte 5 minuta. Dok se špagete kuvaju u veću šerpu sipajte malo ulja, dodajte iseckan suvi vrat i malo propržite, dok ne porumeni. Dodajte Zdenke i pavlaku i neprestano mešajte dok se sir ne istopi. Sipajte proceđene špagete, dodajte malo soli i origana, i dobro promešajte. Služite tople. Po želji pospite parmezanom.

Recept sam pronašla ovde, malo sam ga izmenila.

7 коментара:

  1. Jeste ovo je odlicno jer vecina voli to da jede.Meni jso uvek smesno kad me neke drugarice pitaju kako se pravi..jer zamisljaju zbog iemna da je jako komplikovano:)

    ОдговориИзбриши
  2. ovo su odlične špagete, kod mene uvijek prolaze ! Kod tebe baš fino,ukusno izgledaju, super !

    ОдговориИзбриши