Krem kocke









                                             potrebno:
                                             8 jaja
                                             13 kašika šećera
                                             13 kašika brašna
                                             1/2 kesice praška za pecivo
                                             9 dl mleka
                                             2 kesice vanil šećera
                                             125 gr margarina
                                             100 gr šećera u prahu
                                             1 kesica krem šlaga

Belanca odvojite od žumanaca i umutite penasto, dodajte 8 kašika šećera i mutite dok se šećer ne istopi. 8 kašika brašna pomešajte sa 1/2 kesice praška za pecivo, sipajte u umućena belanca i lagano promešajte varjačom. Pleh podmažite margarinom i pospite sa malo brašna, izručite masu i koru pecite na umerenoj temperaturi 15-20 minuta.
Pečenu koru odmah izvadite na tacnu i prelijte sa 2 dl hladnog mleka.
Od pola litre mleka odvojte 1 dl i razmutite žumanca i 5 kašika brašna, a zatim procedite da nebi bilo grudvica. Preostalih 4 dl sipajte u šerpu sa 5 kašika šećera i 2 vanil šećera i stavite da provri. Kada provri sipajte razmućena žumanca sa brašnom i kuvajte neprestano mešajuću. Kada je fil kuvan ostavite da se dobro hladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu i dodajite kašiku po kašiku ohlađenog fila, neprestano miksajući. Fil nanesite preko kore, ostavite 10 minuta u frižideru i potom premažite sa krem šalgom umućenim sa 2 dl hladnog mleka. Kolač dobro ohladite i secite na kocke.

Коментари

  1. Prekrasne krem kocke! Htjela bi rado isprobati tvoj recept, kojih dimenzija bi trebao biti pleh? Lijep pozdrav!:)

    ОдговориИзбриши
  2. Kremasto i fino - bajno i divno:)))) Odlično

    ОдговориИзбриши
  3. Jako,jako lepe!!!Pravicu ih obavezno:)))

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala na brzom odgovoru Marijana! Jedva čekam da ih isprobam :)

    ОдговориИзбриши
  5. fini kremasti kolač !
    ja bih možda smanjila biskvit da bude tanji, a još više kreme :)
    I ovako odlično izgleda !!

    ОдговориИзбриши
  6. Ja ih volim ovakve lagane i kremaste, ali sa malo kokosa u testu!

    ОдговориИзбриши
  7. Joj, kako su lepe, kremaste, sigurno se tope u ustima. Fantastične su u vreme letnjih vrućina, onako, hladne (podsećaju me na sladoled tortu)!

    ОдговориИзбриши
  8. Ma kakve vrucine ovo mzoe danju i nocu.Jao tesko meni kad krenem da pravim sve ove vase koalce..moracu da anrucim nova vrata na kuci;)

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala svima! Branka, krem bi mogao i sa 1 l mleka. Jelena sjajan predlog sa kokosom, mada ja nisam neki ljubitelj.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Galete ili Bakin kolač

Posni Išleri