Čoko-Moko torta



                                      potrebno za kore:
                                      12 jaja
                                      12 kašika šećera
                                      12 kašika brašna
                                      12 kašika lešnika ili oraha
                                      preliv za kore:
                                      3 čokoladna mleka (750ml)
                                      za fil:
                                      750 ml kisele pavlake
                                      250 gr šećera u prahu
                                      300 gr mlevenog Plazma keksa
                                      još:
                                      400 gr šalaga
                                      4 dl hladnog mleka ili kisele vode
                                   

Umutite 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i 4 kašike mlevenih lešnika. Sipajte masu u podmazan i brašnom posut pleh i pecite koru oko 15 minuta na 220 stepeni. Tako ponovite još 2 puta.


Vruću koru izvadite na tacnu i odmah zalijte čokoladnim mlekom. Isto uradite i sa preostale 2 kore.



 Kada zalijete izgledaće ovako:




  A ovako kada malo odstoje. Ja sam čekala oko pola sata, pa sam onda počela da filujem.


 U vanglicu sipajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, dobro promešajte kašikom,  pa dodajte mleveni Plazma keks i sjedinite masu. Umutite 200 gr šlaga sa 2 dl hlanog mleka.


 Trećinu fila od Plazme nanesite na koru, preko nanesite trećinu umućenog šlaga.


 Zatim ponavljajte naizmenično.


Preostalih 200 gr šlaga umutite sa 2 dl hladnog mleka i ukrasite tortu.






Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo