potrebno za kore:
12 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
12 kašika lešnika ili oraha
preliv za kore:
3 čokoladna mleka (750ml)
za fil:
750 ml kisele pavlake
250 gr šećera u prahu
300 gr mlevenog Plazma keksa
još:
400 gr šalaga
4 dl hladnog mleka ili kisele vode
Umutite 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i 4 kašike mlevenih lešnika. Sipajte masu u podmazan i brašnom posut pleh i pecite koru oko 15 minuta na 220 stepeni. Tako ponovite još 2 puta.
Vruću koru izvadite na tacnu i odmah zalijte čokoladnim mlekom. Isto uradite i sa preostale 2 kore.
Kada zalijete izgledaće ovako:
A ovako kada malo odstoje. Ja sam čekala oko pola sata, pa sam onda počela da filujem.
U vanglicu sipajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, dobro promešajte kašikom, pa dodajte mleveni Plazma keks i sjedinite masu. Umutite 200 gr šlaga sa 2 dl hlanog mleka.
Trećinu fila od Plazme nanesite na koru, preko nanesite trećinu umućenog šlaga.
Zatim ponavljajte naizmenično.
Preostalih 200 gr šlaga umutite sa 2 dl hladnog mleka i ukrasite tortu.
Hjooooooj savršena je !! Obožavam čokoladno mleko !!:-))
ОдговориИзбришиFicou linda sua torta.Tenha um ótimo dia. Um abraço, Marta.
ОдговориИзбришиBas je slatka! :)
ОдговориИзбришиInteresantan i nesvakidasnji recept!
ОдговориИзбришиFino i jako interesantno:)
ОдговориИзбришиČokoladno mleko! Volim! :))
ОдговориИзбришиHvala vam!!!
ОдговориИзбришиJa prelivam kore sa obicnim mlekom.Ovakvu tortu jos nisam probala,a moracu!!
ОдговориИзбришиodlična... ja bih parče :D
ОдговориИзбришиSuper fora sa čokoladnim mlekom, probaću!
ОдговориИзбриши