Nugat torta


Moja prva torta sa fondanom. Pravila sam je za krstenje moje princeze.....






Pre nego sto pocnem sa receptom, fondan i figurice sam pravila po Jojinom receptu, i prezadovoljna sam, nebih uspela bez njene pomoći. Jojo hvala ti još jednom!

                                                       
                                          potrebno za pet korica po :
                                         4 belanca
                                         6 kašika secera
                                         60 gr seckanih lesnika (ili oraha)
                                         2 kasike mlevenog Plazma keksa
                                         potrbno za fil :
                                         20 zumanaca
                                         1 l mleka
                                         16 kasika secera
                                         4 kesice pudinga od vanile
                                         8 kasika secera u prahu
                                         500 gr margarina
                                         200 gr bele mlecne cokolade
                                         200 gr mlecne cokolade sa lesnicima
                                         200 gr mlevenih pecenih lesnika
                                         za dekoraciju fondan

Umutiti belanca sa secerom, zatim dodati seckane lesnike i mleveni keks i sjediniti masu varjacom. Sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci koricu desetak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Tako ponoviti jos 4 puta
Od litre mleka odvojte 2 dl i razmutite zumanca i puding, pa procedite kroz cedilo da nebi bilo grudvica. Ostalo mleko stavite da provri sa 16 kasika secera i kada provri skuvajte fil. Ostavite da se dobro ohladi. Umutite margarin sa secerom u prahu i sjedinite sa ohladjenim pudingom. Podelite na dva dela i u jedan dodajte otopljenu belu cokoladu, a u drugi deo otopljenu mlecnu cokoladu sa lesnikom i mlevene lesnike.
Filujte naizmenicno: kora - braon fil, kora - zuti fil, kora - braon fil, kora - zuti fil, kora - braon fil. Okolo dekorisite fondanom ili slagom.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo