Rozen kolač - torta (posno)






                                              Potrebno:
                                             1 pakovanje Rozen korica
                                             1 l vode
                                             15 kašika brašna
                                             6 kašika šećera
                                             250 gr margarina
                                             5 kašika šećera u prahu
                                             250 gr posne čokolade za kuvanje
                                             7 kašika ulje                                  

U 2 dl vode razmutite brašno, a u 8 dl dodajte 6 kašika šećera i ostavite da provri. Kada provri skuvajte brašno, uz neprestano mešanje dok nepogusti. Ostavite da se ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu i postepeno dodajite kuvan fil, kašiku po kašiku ne prestano miksajući. Otopite 100 gr čokolade i dodajte u fil. Promešajte kašikom da se masa sjedini i naizmenično filujte korice. Zadnju ostavite bez fila. Otopite 150 gr čokolade sa 7 kašika ulja i prelijte preko cele površine. Po želji narendajte sa 25gr posne bele čokolade. Možete seći na manje kocke kao kolač ili ukrasite šlagom ako pravite tortu.
Na ovaj način sam pravila i tortu sa lešnikom, samo dodate 100 gr mlevenog pečenog lešnika :-)


Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo