Potrebno:
1 pakovanje Rozen korica
1 l vode
15 kašika brašna
6 kašika šećera
250 gr margarina
5 kašika šećera u prahu
250 gr posne čokolade za kuvanje
7 kašika ulje
U 2 dl vode razmutite brašno, a u 8 dl dodajte 6 kašika šećera i ostavite da provri. Kada provri skuvajte brašno, uz neprestano mešanje dok nepogusti. Ostavite da se ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu i postepeno dodajite kuvan fil, kašiku po kašiku ne prestano miksajući. Otopite 100 gr čokolade i dodajte u fil. Promešajte kašikom da se masa sjedini i naizmenično filujte korice. Zadnju ostavite bez fila. Otopite 150 gr čokolade sa 7 kašika ulja i prelijte preko cele površine. Po želji narendajte sa 25gr posne bele čokolade. Možete seći na manje kocke kao kolač ili ukrasite šlagom ako pravite tortu.
Na ovaj način sam pravila i tortu sa lešnikom, samo dodate 100 gr mlevenog pečenog lešnika :-)
Kakvi lijepi slooojeeeviiii!
ОдговориИзбришиTako jednostavno, a tako lepo. Ove gotove kore za rozen tortu su zaista zahvalne...
ОдговориИзбриши