Pita sa sampinjonima i prazilukom



                                                              Potrebno:
                                                              500 gr kora za pitu
                                                              400 gr sampinjona
                                                              1 struk praziluka
                                                              2 kasicice vegete
                                                               malo bibera
                                                               ulja po potrebi
                                                               2 dl kisele pavlake
                                                               2 dl kisele vode
                                                               4 jajeta
                                                               1 kasicica soli

Šampinjone očistiti i iseći na listice, a praziluk na krugove. U dublji tiganj sipati pola čaše ulja. Ugrejati ulje i dodati praziluk, poklopiti tiganj i dinstati kratko sam, pa zatim dodati iseckane šampinjone. Dodati začin i malo mlevenog bibera. Promešati i dinstati dok ne odmekane šampinjoni.
Umutite mikserom jaja, dodajte pavlaku, kiselu vodu i so i izmutite još malo.
Nauljite tepsiju. Koru savijte na pola pa stavite ravno na podmazanu posudu i premazite je filom od jaja i pavlake. Postupak ponovite sa još dve kore. Na trecu premazanu koru stavite malo fila od šampinjona i praziluka. Tako ređajte kore i filove dok ne utrosite sav materijal. Zavrsite pitu sa tri kore premazane filom od pavlake. Ukoliko vam ostane malo fila pospite sve preko pite. Ugrejte rernu na 180C i pećite pitu dok ne porumeni i dobije zlatno zutu boju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo