Potrebno za koru:
4 jajeta
4 kasike secera
4 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo
200 gr margarina
100 gr cokolade
Potrebno za preliv:
500 ml slatke pavlake
200 gr cokolade
1 kasika secera
Odvojite žumanca od belanaca i umutite ih sa šećerom, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, sjedinite pa dodajte otopljenu čokoladu sa margarinom. Posebno umutite čvrst šne od belanaca i kašiku po kašiku dodajite u žumanca i lagano mešajte varjačom. Sjedinjenu masu sipajte u podmazanu tepsiju i pecite na temperaturi od 180 stepeni oko 20 minuta.
Slatku pavlaku sipajte u šerpu sa šećerom i čokoladom i zagrevajte na laganoj vatri dok se čokolada ne istopi i počne da vri.
Vruću koru izbockajte viljuškom i prelijte vrućim prelivom. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i zatim dobro ohladite u frižideru.
Коментари
Постави коментар