Kapri torta 2




                                             potrebno za koru:
                                             9 belanaca
                                             300 gr secera
                                             1 kašika sirćeta
                                             3 kašike brašna
                                             150 gr čokolade
                                             50 gr margarina
                                             potrebno za 1 fil:
                                             1 l mleka
                                             9 žumanaca
                                             300 gr šećera
                                             3 pudinga od vanile
                                             2 kašike gustina
                                             375 gr margarina
                                             potrebno za 2 fil:
                                             500 gr jagoda
                                             250 gr šećera
                                             3 pudinga od jagode
                                             2 dl soka od jagode
                                             1/2 l slatke pavlake

Umutite penasto belanca, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte sirće i kratko mutite, sipajte brašno i varjačom lagano sjedinite masu. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i sušite u zagrejanoj rerni na 120 stepeni 1 sat.
Kada koru ispečete i ohladite premažite je otopljenom čokoladom i margarinom.
Fil 1: U serpu sipajte 8 dl mleka sa sećerom i stavite da provri. U preostalih 2dl mleka razmutite žumanca sa pudingom od vanile i gustinom. Sipajte u provrelo mleko i kuvajte dok se nezgusne. Ostavite da se dobro ohladi. Ohladjen fil dodajite u umućen margarin i postepeno mutite dok se ne sjedini.
Fil 2: Jagode stavite u šerpu sa šećerom i 1dl soka od jagode, ostavite da se kratko kuvaju oko 5 minuta. U preostalom soku razmutiti puding od jagode. Kada jagode odmekane sipajte razmućen puding i kuvajte dok se nezgusne. Ostavite da se dobro ohladi. Umutiti 2,5dl slatke pavlake i dodajite postepenou ohladjen fil od jagoda, miksajući dok se masa ne sjedini.
Koru premažite žutim filom, zatim folom od jagoda i okolo ukrasite sa umućenom preostalom slatkom pavlakom.





Коментари

  1. Volim ovu tortu i isto je pravimo:)) tebi i tvojoj porodici zelim srecnu Novu godinu i nastupajuce praznike!!!

    ОдговориИзбриши
  2. torta je krasna, totalno meni po ukusu :)
    Želim ti lijepu novu godinu!

    ОдговориИзбриши
  3. Obozavamo je svi i bas si me dobro podsetila...nisam je dugo pravila. Sve najbolje u N.godini!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Galete ili Bakin kolač

Posni Išleri