Dragi moji, uveliko su počele pripreme za slavu. Kolači su gotovi, arhiva je spremna :-)) Iako sam u velikoj gužvi, evo bar jedan recept za sada....
Potrebno za keksiće:
1 margarin
3 kašike šećera
sok i kora od 1 limuna
150 gr mlevenih lešnika
450 gr brašna
1 prašak za pecivo
Potrebno za fil:
6 dl vode
10 kašika šećera
10 kašika brašna
1/2 margarina
100 gr čokolade
100 gr mlevenih pečenih lešnika
Za glazuru:
100 gr čokolade
5 kašika ulja
Zamesite margarin sa šećerom, rendanom korom i sokom od limuna. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevene lešnike. Zamesite da se masa sjedini pa rasklagijajte tanko i vadite modlom keksiće u željenom obliku. Poređajte ih u pleh i pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni dok ne porumene, pazite da se ne prepeku.
U 2 dl vode razmutite brašno, a ostatak stavite sa šećerom da provri. Kada provri skuvajte brašno i ostaviti da se dobro ohladi. U ohlađen fil dodajte umućen margarin, otopljenu čokoladu i mlevene pečene lešnike. Filujte keksiće i spajajte ih. Kada spojite sve pripremite glazuru i prelijte. Po želji ukrasite lešnicima.
Potrebno za keksiće:
1 margarin
3 kašike šećera
sok i kora od 1 limuna
150 gr mlevenih lešnika
450 gr brašna
1 prašak za pecivo
Potrebno za fil:
6 dl vode
10 kašika šećera
10 kašika brašna
1/2 margarina
100 gr čokolade
100 gr mlevenih pečenih lešnika
Za glazuru:
100 gr čokolade
5 kašika ulja
Zamesite margarin sa šećerom, rendanom korom i sokom od limuna. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevene lešnike. Zamesite da se masa sjedini pa rasklagijajte tanko i vadite modlom keksiće u željenom obliku. Poređajte ih u pleh i pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni dok ne porumene, pazite da se ne prepeku.
U 2 dl vode razmutite brašno, a ostatak stavite sa šećerom da provri. Kada provri skuvajte brašno i ostaviti da se dobro ohladi. U ohlađen fil dodajte umućen margarin, otopljenu čokoladu i mlevene pečene lešnike. Filujte keksiće i spajajte ih. Kada spojite sve pripremite glazuru i prelijte. Po želji ukrasite lešnicima.
Ovo moram da probam!!Jako mi se svidjaju,jos su sa lesnicima!!Koliko tanko rasklagijas?Inace,srecna ti slava!!:)))Jedva cekam nove recepte!!Majstor si za sitne kolace:))
ОдговориИзбришиIsleri izgledaju fenomenalno. Sretnu slavu zelim!
ОдговориИзбришиHvala drage moje! Majče, otprilike oko pola cm.... Imam iznenađenje za tebe ;-)))
ОдговориИзбришиMarijana super ti je ovaj recept za išlere, i ja imam posnu slavu pa treba pokupiti recepte. Probam obavezno:)
ОдговориИзбриши