Lazanje

Eto i ja pređoh 100- ti post, idemo dalje :))))





                                                potrebno:
                                                500 gr kora za lazanje
                                                400 gr šunke
                                                400 gr šampinjona
                                                origano
                                                kečap
                                                za bešamel sos:
                                                1/2 l mleka
                                                100 gr brašna 
                                                0,5 dl ulja
                                                so
                                                (po želji 100 gr kačkavalja)


U šerpicu sipajte ulje i ostavite da se dobro ugreje. U zagrejano ulje dodajte brašno, i neprestano mešajte 2-3 minuta. zatim postepeno dodajite mleko uz stalno mešanje. Posolite po ukusu, po želji možete dodati rendan kačkavalj. Šampinjone operite i isecite na tanke listove. U odgovarajući manji pleh sipajte malo ulja. Stavite koru za lazanje, premažite bešamel sosom, stavite listove šunke, iseckane šampinjone, kečap i pospite origanom. Tako nastavite redom, dok neutrošite sve kore. Na zadnju koru stavite bešamel sos, šampinjone i kečap. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. 

Коментари

  1. lazanje obožavam , tvoje mi odlično izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  2. Bas si nas lepim receptom pocastila za 100-ti post!!Divna lazanja!!

    ОдговориИзбриши
  3. Sretan 100ti post! obozavam lasanje, skoro kao Garfield:)!

    ОдговориИзбриши
  4. Jeste ovo si super napravila.Lepo kad uvek nesto novo naucimo;)

    ОдговориИзбриши
  5. Picasta lazanja. E baš mi se dopada. Ja obično dinstam šampinjone a vidi može i ovako.

    ОдговориИзбриши
  6. Odlične lazanje !!
    I čestitam ti za 100-ti post ! . Neka ih bude još nekoliko puta toliko ! :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Galete ili Bakin kolač

Posni Išleri