potrebno za koru:
9 belanaca
3 male šoljice šećera
3 male šoljice ulja
3 male šoljice brašna
1 prašak za pecivo
100 gr čokolade
potrebno za fil:
9 žimanaca
300 gr šećera
200 gr margarina
100 gr čokolade
1 euroblok čokolada
Umutite belanca u čvrst sne, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Sipajte ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Promešajte da se sjedini i dodajte 100 gr rendane čokolade. Promešajte kašikom i sipajte u podmazan veći pleh i pecite koru dvadesetak minuta na 220 stepeni.
Žumanca umutite sa šećerom. Čokoladu otopite na pari sa margarinom i dodajte umućena žumanca. Kuvajte fil na pari, kada se zgusne nanesite vruć na hladnu koru. Izrendajte euroblok na vruć fil, i ostavite da se dobro ohladi. Secite kolač po želji.
Preedivan je! Isto kao i prvi. :D
ОдговориИзбришиI ova verzija mi se dopada!!!Super Marijana!!Da li se krema dovoljno stegne,da mogu da se seku kao sitni kolaci?Pozdrav
ОдговориИзбришиOvaj mi se vise svidja, nego onaj pre... odlicno izgleda. Biskvit mi izgleda socniji. Pozdrav
ОдговориИзбришиHvala drage moje... Majo, ja sam izvadila na tracnu i vrlo malo se razlio sa strane, ali kada sam stavila u frižider odlično se stegao. Može i da ostane u plehu....
ОдговориИзбришиBas fini recept, jednostavno i ukusno. Pozdrav...
ОдговориИзбришиFino fino;) Odlican recept.A i kolac onako uz kaficu lepo bi se pojeo;)
ОдговориИзбришиDodji kod mene na blog.U toku je nagradna igra.Slavim 100 citalaca.2 lepa kuvara za pobediti.lako je i nikad ne znas mzoda budes sretnik:)
Ovde: http://dzolistic.blogspot.com/2011/07/hip-hip-hooray-i-have-passed-hundred.html
Izgleda odlicno...Moji sinovi jako vole Euroblok i Eurokrem.
ОдговориИзбришиOdlično
ОдговориИзбриши!
Mnogo dobri!
ОдговориИзбришиOdličan kolač, sviđa mi se recept i kako je ispao. Moja sestra obožava euroblok, sigurno ću je ovim iznenaditi !
ОдговориИзбриши