potrebno:
600 gr brašna
1 kocka kvasca
1 kašika šećera
2 kašičice soli
1 dl mleka
2 dl mlake vode
3 kašike ulja
U toplo mleko stavite kocku kvasca i kašiku šećera da nadođe. U vanglicu sipajte brašno, dodajte nadošao kvasac, mlaku vodu, so i ulje. Zamesite meko testo, pokrijte krpom i ostavite da kisne. Podelite testo u 8 loptica i svaku, rastanjite rukom. Ostavite ih još dvadesetak minuta da nadođu, pa ih zasecite tupim nožem. Poređajte ih u podmazan pleh i svaku premažite mlakom vodom. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni petnaestak minuta, pa smanjite temperaturu na 150 i pecite još malo. Pečene lepinje premažite opet sa mlakom vodom i uvijte u krpu da bi bile mekane.
Malo kajmaka i suvog mesa i šta više čovek može poželeti.
ОдговориИзбришиSutra je u planu roštilj za ručak pa ako stignem još i ove lepinje napraviti, biti će super.
ОдговориИзбришиA unutra čevape i odlično! :)
ОдговориИзбришиOdlicne su lepinjice, vec zamisljam kako bi ih fino bilo grickati... rostilj moze i ne mora, ali nece sigurno smetati.;))
ОдговориИзбришиJako fine lepinje. Uvek dobro posluzi po koji nov receptić. Čuvam, pa kad dodje zima probamo:)
ОдговориИзбришиSavrseno izgledaju!
ОдговориИзбришиDivno si ih napravila!
ОдговориИзбришиPredobro izgledaju ! Već ih zamišljam uz malo pršuta i sira, mmmmmmm....... :)
ОдговориИзбришиLepo izgleda domaca lepinja, super. Pozdrav...
ОдговориИзбришиPredivno izgledaju, vec zamisljam malo mesa, kajmaka, i...finoooo! :)
ОдговориИзбришиJoooj, lepinje, pa još domaće, obožavam... dovde mirišu :)
ОдговориИзбришиSvrati kod mene na blog čeka te nagrada :)
super su ispale
ОдговориИзбришиda li neko zna zašto se jućerašna lepinja previše troši
ОдговориИзбриши