potrebno:
500 gr brašna
1/2 kocke kvasca
1 kašika šećera
2 kašičice soli
125 ml tople vode
125 ml toplog mleka
1 mala šoljica za crnu kafu ulja
malo margarina za premazivanje
susam po želji
Kvasac i kašiku šećera potopite u toplu vodu i ostavite da nadođe. U vanglicu sipajte brašno, dodajte nadošao kvasac, toplo mleko, so, ulje i zamesite mekše testo. Ostavite da kisne oko pola sata. Naraslo testo istresite na radnu površinu, lagano premesite i odvojte 16 loptica. Oblikujte zemičke, poređajte ih u margarinom podmazan i brašnom posut pleh. Prekrijte krpom i ostavite pola sata da odstoje pre pečenja. Premažite ih četkicom sa mlakom vodom i pospite susamom ( ja sam samo par posula susamom ). Zemičke pecite u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 220 stepeni oko 20 minuta. Pečene odmah premažite margarinom.
Divne zemičke draga!
ОдговориИзбришиOdlične!!!
ОдговориИзбришиPredivne.Uh sto volim zemicke.Onako vruce iz rerne pa se puter razliva akd namazes i curi niz usta;)
ОдговориИзбришиPrekrasno nadosle i zarumenile se...Pravim po slicnom receptu!
ОдговориИзбришиDIVNE!!!!
ОдговориИзбришиOdlicne, njam! :)
ОдговориИзбришиDivne su ti zemičke!!!
ОдговориИзбришиVolim kako su ti izasle zemicke a one me secaju na detinstvo. Pozdrav...
ОдговориИзбришиPrekrasne su ! Tako mekano, ukusno i dobro izgledaju !
ОдговориИзбришиHvala svima puno!!!
ОдговориИзбриши