Torta sa Milkom čokoladom





                                                potrebno:
                                               16 jaja
                                               22 kašike šećera
                                               8 kašika mlevenih lešnika ili oraha
                                               8 kašike mlevenog Plazma keksa
                                               16 kašika brašna
                                               1 l leka
                                               3 kesice vanil šećera
                                               250 gr šećera u prahu
                                               500 gr margarina
                                               100 gr crne mlečne Milka čokolade
                                               100 gr bele Milka čokolade
                                               200 gr šlaga
                                               2 dl mleka za šlag

Odvojte 4 belanca od žumanaca i penasto ih umutite. Sipajte šećer i mutite dok se ne otopi. Dodajte 2 kašike mlevenog plazma keksa, 2 kašike mlevenih lešnika i 2 kašike brašna. Lagano promešajte varjačom i sipajte u margarinom podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 220 stepeni oko 10 minuta. Tako ponovite još 3 puta. 
Od litre mleka odvojte 2 dli i u njemu razmutite16 žumanaca i 8 kašika brašna. U preostalih 8 dl sipajte 6 kašika šećera i 3 vail šećera i stavite da provri. Kada mleko počne da vri dodajite razmućena žumanca i skuvajte fil. Ostavite da se dobro ohladi. Umutit margarine sa 250 gr šećera u prahu i u umućen kašiku, po kašiku sipajte ohlađen fil. Sjedinite mikserom i masu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte otopljenu crnu mlečnu čokoladu, a u drugi dodajte sitno seeckanu belu čokoladu. Filujte kora - beli fil. kora - crni fil - kora beli fil -kora - crni fil. Okolo ukrasite šlagom. Dobro je ohladite i uživajte!

Коментари

  1. predobro izgleda i vrlo ukusno djeluje :D
    Sretan Uskrs :D

    ОдговориИзбриши
  2. BOŽANSTVENA TORTA!! Srećan Uskrs i sve najlepše !!

    ОдговориИзбриши
  3. Predivna torta a znam da je i ukusna pošto sam je probala...

    ОдговориИзбриши
  4. Baš dooobra torta:) Divan presek. Pozzz

    ОдговориИзбриши
  5. Neko je rekao čokolada.Uvek i stalno.Oh ovo izgleda božanstveno ya nas čokoholike

    ОдговориИзбриши
  6. odlična torta , sigurno je i posebno dobrog okusa ! i super izgleda !

    ОдговориИзбриши
  7. Super receptic zelim danas da ga isprobam i mozete li mi molim vas reci koja je velicina kalupa u kome radite cetvrtastu verziju torte

    ОдговориИзбриши
  8. Verujem da sam zakasnila, ali nisam videla pre poruku. Ja koristim pleh dimenzija 30x40. Izvinjavam se....

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Galete ili Bakin kolač

Posni Išleri