potrebno:
1 kg brašna
1/2 l mleka
1 kocka kvasca
1 kašika šećera
2 kašičice soli
2 jaja
300 gr mlevenih čvaraka
so, biber
susam
U toplo mleko stavite šećer i kvasac i ostavite da nadođe. Brašno sipajte u vanglicu, napravite udubljenje i u njega sipajte mleko sa kvascem i 2 kašičice soli. Razmutite žumanca, pa i njih stavite u brašno i zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite da kisne 20 minuta. Premesite testo, istresite na brašnom posutu radnu površinu i rasklagijajte da bude 0,5 cm debljina testa. Mlevene čvarke posolite i pobiberite i nanesite ravnomerno na celu površinu testa. Preklopite sa svih strana i ostavite da odmori par minuta. Ponovite isti postupak, stim što nepremazujete čvarcima, i ostavite da odmori. Rasklagijajte da bude debljine kao i prethodni put i modlom vadite pogačice. Ređajte ih u podmazan i brašnom posut pleh. Od preostalog testa, oblikujte jufku, rasklagijajte i vadite pogačice. Postupak ponavljajte dok ima testa. Pogačice premažite belancem i pospite susamom. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumene.
Obožavam ih :))))
ОдговориИзбришиOdlične su mi ove pogačice
ОдговориИзбришиJooooooooj obozavam ih !! Odlično izgledaju!
ОдговориИзбришиHvala vam..........
ОдговориИзбришиjako fine pogačice ! rijetko se susretnem sa ovima sa čvarcima iako ih volim, kod tebe super izgledaju !
ОдговориИзбришиHvala...
ОдговориИзбришиako vam nije problem da pojasnite kako da se preklopi sa svih strana kada se premesi? hvala
ОдговориИзбришиNaravno da mi nije problem, hvala što ste pitali. Prvo sa leve i desne strane, pa onda odozgo i odzdo ka unutra. Preklopi treba da se sastave ivicama. Pozdrav :)))
ОдговориИзбриши