Kikiriki torta


                                               potrebno:
                                              1 kg kikirikija neslanog
                                              12 jaja
                                              850 gr šećera
                                              6 kašika brašna
                                              oko 3 dl mleka
                                              250 gr margarina
                                              100 gr šećera u prahu
                                              200 gr šlaga


Umutiti 4 belanca, 150 gr šećera, 150 gr mlevenog pečenog kikirikija i 2 kašike brašna. Pleh obložiti papirom za pečenje sipati masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Ispeći ovako još 2 kore. 
Na pari skuvati 12 žumanaca, 200 gr šećera i 1 malu šoljicu mleka. Kuvan fil ostaviti da se ohladi, zatim pomešati sa umućenim margarinom i šećerom u prahu. U sjedinjen fil dodati 300 gr krupno mlevenog pečenog (ili drobljenog) kikirikija.
Grilijaš: Otopiti kao za karamel 200 gr šećera pa dodati 250 gr seckanog kikirikija, razviti na dasci i kada se ohladi izmrviti.
Filovanje: Kora - fil - posuti grilijaš, pa kora - fil - grilijaš, opet kora i fil. Ukrasiti umućenim šlagom sa hladnim mlekom.

Коментари

  1. za ljubitelje kikirikija ovo je prava poslastica. odlična torta i jako lijepa !

    ОдговориИзбриши
  2. Prelepo izgleda! Bravo.
    Svaki put kad zelim da ti ostavim komentar, pojavljuje se neka reklamica za neku navigaciju ili sta vec, jel to tvoja reklama ili nisi to primetila? Pozzzz

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Galete ili Bakin kolač

Posni Išleri