potrebno:
1 kg kikirikija neslanog
12 jaja
850 gr šećera
6 kašika brašna
oko 3 dl mleka
250 gr margarina
100 gr šećera u prahu
200 gr šlaga
Umutiti 4 belanca, 150 gr šećera, 150 gr mlevenog pečenog kikirikija i 2 kašike brašna. Pleh obložiti papirom za pečenje sipati masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Ispeći ovako još 2 kore.
Na pari skuvati 12 žumanaca, 200 gr šećera i 1 malu šoljicu mleka. Kuvan fil ostaviti da se ohladi, zatim pomešati sa umućenim margarinom i šećerom u prahu. U sjedinjen fil dodati 300 gr krupno mlevenog pečenog (ili drobljenog) kikirikija.
Grilijaš: Otopiti kao za karamel 200 gr šećera pa dodati 250 gr seckanog kikirikija, razviti na dasci i kada se ohladi izmrviti.
Filovanje: Kora - fil - posuti grilijaš, pa kora - fil - grilijaš, opet kora i fil. Ukrasiti umućenim šlagom sa hladnim mlekom.
Božanstvena je !
ОдговориИзбришиPredivna torta,draga,svaka čast!
ОдговориИзбришиza ljubitelje kikirikija ovo je prava poslastica. odlična torta i jako lijepa !
ОдговориИзбришиPrelepo izgleda! Bravo.
ОдговориИзбришиSvaki put kad zelim da ti ostavim komentar, pojavljuje se neka reklamica za neku navigaciju ili sta vec, jel to tvoja reklama ili nisi to primetila? Pozzzz
Nemam reklame, pogledaću. Hvala vam...
ОдговориИзбришиNema više reklame. Pozzz
ОдговориИзбриши