potrebno:
300 gr koprive
2 šargarepe
pola glavice crnog luka
1 dl ulja
1 jaje
2 kašike kukuruznog brašna
so, biber, vegeta
Koprivu očistiti, oprati i obariti. U šerpu staviti ulje, dodati sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu i sve zajedno dinstati desetak minuta. Dodati barenu koprivu. Razmutiti jaje sa kukuruznim brašnom i u razmućeno sipati 1 kutlaču čorbice, izmešati i sasuti u šerpu. Naliti sa 1 l tople vode, začiniti po ukusu i kuvati petnaestak minuta, zatim propasirati ili izmiksati. Služiti po želji sa kiselom pavlakom.
ODUSEVLJENA SAM!Obavezno cu da probam!!
ОдговориИзбришиVrlo lepo izgleda, tako nesto bi trebao ja da jedem...
ОдговориИзбришиSuper čorbica draga ! Ja sam juče spremala sa blitvom i zaista su sve te "zelene" čorbice - fantastične i zdrave!!! :-)))
ОдговориИзбришиOva čorbica mi je baš zapala za oko, obožavam koprivu i ovo moram probati!
ОдговориИзбришиVidi se da je stiglo proleće, zeleniši na sve strane, a čorbica od koprive je fantastična, a tek koliko je zdrava...
ОдговориИзбришиDrago mi je da vam se dopada moja čorbica :))))
ОдговориИзбриши