Lešnik torta





                                                              potrebno :
                                                              14 jaja
                                                              28 kašika šećera
                                                              700 ml mleka
                                                              200 gr šlaga
                                                              300 gr lešnika
                                                              15 kašika brašna
                                                               5 kašika šećera u prahu
                                                               250 gr margarina
                                                               2 dl hladne kisele vode


Lešnki ispeći i jednu polovinu samleti, a drugu polovinu izdrobiti.
Ispeći 2 kore od 7 belanaca, 7 kašika šećera, 75 gr mlevenih pečenih lešnika i 4 kašike brašna.
Skuvati 1/2 l mleka i 14 kašika šećera. U provrelo dodati predhodno razmućena žumanca i 7 kašika brašna u 2 dl mleka, i dobro skuvati fil. Ohladiti i u ohladjeno dodati izmiksan margarin sa 5 kašika šećera u prahu.
Umutiti šlag sa hladnom kiselom vodom. Filovati kora - fil - pa 75 gr izdrobljenog lešnika - šlag, pa druga kora - fil - 75 gr drobljenog lešnika i na kraju premazati preostalim šlagom, posuti sa malo mlevenih lešnika i po želji ukrasiti crvenim lešnikom sečenim na pola.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo