Crno - bela bajadera




                                           Potrebno za tamni deo:
                                           1/2 margarina
                                           150 gr šećera
                                           1 dl vode
                                           50 gr čokolade za mešnju
                                           150 gr posnog mlevenog keksa
                                           150 gr mlevenih oraha

                                            Potrebno za beli deo:
                                            200 gr biljnog mleka u prahu
                                            1/2 dl vode
                                            200 gr šećera
                                            1/2 margarina

Prvo napravite tamni deo. Otopite šećer sa vodom, koliko da provri, dodajte margarin i čokoladu, mešajte dok se ne istopi i sklonite sa šporeta. Spojite sa mlevenim keksom i orasima. Na tacnu stavite celofan, malo šećera u prahu, sipajte masu, preko opet celofan i oklagijom ravnomerno rasklagijajte.
Zatim pravite beli deo. Šećer i vodu stavite da vri, ok ne počne da se zgušnjava. Dok se sirup kuva mikserom mutite mleko u prahu sa margarinom. Vreo, gotov sirup, sipajte u tankom mlazu, u umućen margarin neprestano miksajući. Sjedinjenu masu nanesite na taman deo i ravnomerno rasporedite. Po želji ukrasite otopljenom crnom čokoladom.

Коментари

  1. Jednostavno i brzo se priprema a tako dobro izgleda!

    ОдговориИзбриши
  2. Kad se samo setim bajadere.Vidjam ponekad kupovnu ovd eu jednoj hrvatskoj radnji ali kosta djavo i po;) Tako da hvala na receptu:))

    ОдговориИзбриши
  3. Jako su ti lepi svi sitni kolaci,bas si majstorica!!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Galete ili Bakin kolač

Posni Išleri