Dvorac



                                           potrebno za kore :
                                           12 belanaca
                                           300 gr šećera
                                           4 kašike griza
                                           4 kašike brašna
                                           1 kesica praška za pecivo
                                           2 kašike sirćeta
                                           200 gr seckanih oraha ili lešnika
                                           za fil :
                                           12 žumanaca
                                           10 kašika šećera
                                           2 pudinga od vanile
                                           250 gr šećera u prahu
                                           250 gr margarina
                                           1/2 l mleka
                                           200 gr pečenog mlevenog lešnika
                                           200 gr čokolade
                                           3 kašike ulja
                                           400 gr šlaga
                                           3 dl hladnog mleka
                                           boja, korneti preliveni čokoladom
                                           perlice i gumene bombone


Umutite 6 belanaca sa 150 gr šećera, 2 kašike griza, 2 kašike brasna, pola kesice praška za pecivo i jednom kašikom sirćeta. Pleh obložite papirom za pečenje, pospite sa 100 grama seckanih oraha ili lešnika, sipajte masu i pecite koru oko 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni.  Tako ispecite i jos jednu koru.
Žumanca, šećer, šećer u prahu, puding i margarin stavite u mleko i kuvajte na pari dok ne pogusti, kada se ohladi dodajte mleven pečen lešnik i podelite na dva dela. Istopite 100 gr čokolade i dodajte u jedan deo.
Redjajte koru tako da orasi budu okrenuti na gore, pa žuti fil, pa opet kora i crni fil. Istopite i preostalih 100 gr čokolade i prelijte preko torte. Celu tortu ukrasite sa šlagom. Kule sam pravila od rolata premazanim pudingom. Ova torta je napravljena od duple mere, s tim što sam sekla kore, i tako dobila jednu veću i jednu manju.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo