Za palačinke:
2 jajeta
na vrh noža soli
2 dl vode
2 dl mleka
oko 500 g brašna
Za nadev:
300 g šunkarice
300 g suvog vrata
300 g krem sira
Za pohovanje:
3 jajeta
prezla
ulje za prženje
Umutiti masu za palačinke, ispeći ih i ostaviti da se ohlade. Svaku palačinku namazati krem sirom.
Staviti šunkaricu i suvi vrat.
Saviti sa dve strane, da ne bi iscurio krem sir tokom pohovanja i uviti palačinke.
Ponavljati postupak dok se ne potroše sve ispečene palačinke.
Pripremljene palačinke panirati u umućena jaja i prezlu i pržiti na vrelom ulju (tokom pečenja okretati palačinke kako bi se ravnomerno ispekle sa svih strana). Ocediti pohovane palačinke na papirnim salvetama (da bi upile
masnoću koju su palačinke preuzele tokom pečenja) i servirati.
Divan obrok...podsjeca na Karadjordjevu sniclu!
ОдговориИзбришиHvala, zaista podseca na Karadjordjevu :)
ОдговориИзбриши