Potrebno za tamni deo:
1/2 margarina
150 gr šećera
1 dl vode
50 gr čokolade za mešnju
150 gr posnog mlevenog keksa
150 gr mlevenih oraha
Potrebno za beli deo:
200 gr biljnog mleka u prahu
1/2 dl vode
200 gr šećera
1/2 margarina
Prvo napravite tamni deo. Otopite šećer sa vodom, koliko da provri, dodajte margarin i čokoladu, mešajte dok se ne istopi i sklonite sa šporeta. Spojite sa mlevenim keksom i orasima. Na tacnu stavite celofan, malo šećera u prahu, sipajte masu, preko opet celofan i oklagijom ravnomerno rasklagijajte.
Zatim pravite beli deo. Šećer i vodu stavite da vri, ok ne počne da se zgušnjava. Dok se sirup kuva mikserom mutite mleko u prahu sa margarinom. Vreo, gotov sirup, sipajte u tankom mlazu, u umućen margarin neprestano miksajući. Sjedinjenu masu nanesite na taman deo i ravnomerno rasporedite. Po želji ukrasite otopljenom crnom čokoladom.
Jednostavno i brzo se priprema a tako dobro izgleda!
ОдговориИзбришиSjajna je draga !!
ОдговориИзбришиKad se samo setim bajadere.Vidjam ponekad kupovnu ovd eu jednoj hrvatskoj radnji ali kosta djavo i po;) Tako da hvala na receptu:))
ОдговориИзбришиHvala drage moje...
ОдговориИзбришиDivno izgleda, a nema mnogo muke oko pripremanja ;-)
ОдговориИзбришиJako su ti lepi svi sitni kolaci,bas si majstorica!!
ОдговориИзбриши