среда, 21. новембар 2012.

Slani rolat




                                                  potrebno za koru:
                                                  5 jaja
                                                  1 manja šoljica jogurta
                                                  malo soli
                                                  5 kašika brašna
                                                 1/2 kašičice praška za pecivo
                                                  potrebno za fil:
                                                 150 g krem sira
                                                 100 g kisele pavlake
                                                  200 g šunke
                                                  4-5 kiselih krastavčića
                                                  malo kisele crvene paprike 

Umutiti jaja sa malo soli, dodati jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izliti u prethodno podmazan i brašnom posut pleh i peći dvadesetak minuta na 220 stepeni. Pečenu koru odmah izvaditi iz pleha na mokru krpu i urolovati. Ostaviti da se dobro ohladi. Ohladjen rolat premazati pomešanim krem sirom i kiselom pavlakom, posuti sitno seckanom šunkom, zatim rasporediti sitno seckane kisele krastavčiće i malo seckanih kiselih paprika. Ponovo uviti rolat i seći na kolutove. Šunku možete ređati i u tankim listovima.

2 коментара:

  1. Sramota, ali ja josh nokada nisam pravila slani rolat...dala si mi inspiraciju!

    ОдговориИзбриши
  2. obožavam slane rolade ali baš ih nešto rijetko pravim u zadnje vrijeme, meni je omiljena sa kulenom, ali i ovakva sa šunkicom mi je dobra

    ОдговориИзбриши