Punjene školjke





                                            Potrebno za testo:
                                            4 dl jogurta
                                            2 dl ulja
                                            6 čaša od 2 dl brašna
                                            2 kesice praška za pecivo
                                            Potrebno za fil:
                                            300 gr šunkarice seckane na kockice
                                            nekoliko seckanih kiselih krastavčića
                                            150 gr seckanog ili rendanog sira
                                            1 belance, origano i kečap
                                            Premazivanje:
                                            1 žumance i susam po želji

Jogurt i ulje sipajte u posudu, zatim  dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesite testo i ostavite dvadesetak minuta da odstoji. Pomešajte seckanu šunkaricu, sir i ktastavčiće sa umućenim belancem, dodajte kečapa i origana po želji. Testo tanko rasklagijajte, vadite krugove čašom, sve dok se neutroši svo testo. Na sredinu kruga stavite po kašičicu fila, preklopite i pritisnite krajeve viljuškom, da ne iscuri fil. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, svaku premažite umućenim žumancem i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni, dok ne porumene.


Коментари

Постави коментар