среда, 19. октобар 2011.

Rafaelo





                                             Potrebno:
                                             300 gr šećera
                                             12 kašika vode
                                             150 gr margarina
                                             200 gr biljnog mleka u prahu
                                             300 gr kokosa
                                             oko 60 pečenih čitavih lešnika
                                             1 oblanda za rafelo

Stavite vodu i šećer da provri, dodajte margarin i kada se otopi sklonite sa špreta. Dodajte 250 gr kokosa, mešajte neprestano i dodajite mleko u prahu. Kada se masa sjedini ostavite da se dobro ohladi. Oblikujte loptice, u svaku stavite po lešnik. Polovinu gotovih loptica stavite u rafaelo oblandu, a preostale uvaljajte u kokos.

8 коментара:

  1. Ja ih pravim, ali bez tog hrskavog vafla...nema ovdje da se kupi! Mnogi ih vole jer su jedinstvenog ukusa.

    ОдговориИзбриши
  2. Vrlo rijetko radim kopije bilo kojeg slatkiša jer nikada nisu dobre kao originali. No, moram priznati da ovo tvoje divno izgleda.

    ОдговориИзбриши
  3. Super izgledaju moram da probam. A ovi u oblandi izgledaju kao kinder jaje :)

    ОдговориИзбриши
  4. Super su mi ove rafaelo kuglice ! Inače ih baš volim i ovaj recept bilježim !

    ОдговориИзбриши