potrebno:
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika griza
3 kašike brašna
1kesica praška za pecivo
preliv:
1 l mleka
6 kašika šećera
1 kesica vanil šećer
Mleko, šećer i vanil šećer stavite da provri. Umutite penasto belanca, dodajte šećer i žumanca. Zatim griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Tepsiju podmažite margarinom i pospite brašnom. Sipajte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Vruć koh prelijte prokuvanim mlekom, ostavite da se ohladi i secite na kocke.
Ovo je odlična, jednostavna slastica i bilježim je jer recept za koh do sada nisam imala!
ОдговориИзбришиOBOŽAVAM KOH!!!
ОдговориИзбришиKo bi ikada mogao misliti da ovako jednostavan kolac moze biti zarezan duboko u pamcenje.Moja baka je pravila koh za mene uvek kad mi se jeo a to je bilo cesto.Podsetila si me da ga napravim:)
ОдговориИзбришиDraga Imaš nagradu na mojem blogu ;)
ОдговориИзбришиJa dodam i rendanu koricu limuna u testo. Volim kad zamiriše na limun! Nisam ga pravila dugo, baš si me podsetila.
ОдговориИзбришиI ja pravim koh po ovom receptu,(jedino što ne stavljam prašak za pecivo) i to veoma često, obzirom da je brzo gotov, jedino što moramo čekati da se dobro ohladi. Moj sin, od svih poslastica, najviše voli baš ovakav koh.
ОдговориИзбришиPuno vam hvala :)))
ОдговориИзбришиJa takodje kao Zora ne stavljam prasak za pecivo, i odlicno naraste, pravim ga cesto i unukica ga rado jede, upravo zato i izbegavam pp, lepa, ukusna i zdrava poslastica, pogotovo za malisane!!!
ОдговориИзбриши