potrebno:
5 jaja
6 kašika šećera
8 kašika brašna
1 kašika ulja
100 gr seckanih oraha
50 gr brusnica ili suvog groždja
rendana kora limuna
1/4 praška za pecivo
Umutite penasto belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca. Zatim postepeno dodajite sve ostale sastojke mešajući varjačom. Izručite masu u podmazan kuglof ili duguljasti pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Zabodite čačkalicu i ukoliko je suva, kada je izvadite, onda je kolač pečen. Ostavite da se ohladi i secite na kriške.
mumiii :)
ОдговориИзбришиEh! Sto se prije dobro jelo...
ОдговориИзбришиPredivan stari kuglof! kakav god da je obožavam ih!!
ОдговориИзбришиJako, jako fino!!!
ОдговориИзбришиNe znam koji ti je lepsi Marijana!!
ОдговориИзбришиIzgleda odlicno. Perfektan za mnoge prilike!
ОдговориИзбришиDa, i meni je komisbrot poznat u ovom tvom izdanju. Možeš da zamisliš moje iznenađenje kad sam došla u Nemačku i otkrila da je pravi komisbrot nešto sasvim drugo - najobičniji polubeli hleb koji se u Pruskoj davao vojnicima jer je mogao dugo da stoji a da se ne pokvari.
ОдговориИзбришиDrago mi je da vam se dopada :)))
ОдговориИзбришиJoj, sto ti je ovo dobro, ma kakvi dobro, odlicnooo! Bravoooo
ОдговориИзбришиoo,svida mi se i idu cijela jaja,super,moram da isprintam jer ovih kolaca mi uvijek treba...jako su pogodni kod putovanja,a toga kod mene ima stalno !!!
ОдговориИзбришиKolač je super. Svidja mi se što se mogu praviti kombinacije dodataka.. čokolada, kandirano voće, bademi, rum... pre ovog komentara napravio sam 2 kolača i odmah su se pojeli.
ОдговориИзбриши