Rozen kolač



                                               potrebno za korice:
                                              2 jaja
                                              160 gr masti
                                              200 gr šećera
                                              1 šolja mleka
                                              500 gr brašna
                                              na vrh noža sode bikarbone
                                              za fil:
                                              250 gr šećera u prahu
                                              250 gr margarina
                                              250 gr mlevenih oraha
                                              2 dl mleka
                                              za fondan:
                                              250 gr šećera u prahu
                                              mlake vode po potrebi
                                              ekstrakt maline


Umutiti jaja sa šećeraom, dodati mast i mleko, sjediniti masu i postepeno dodavati brašno i sodu bikarbomu. Podeliti na 5 delova. Prevrnuti pleh i podmazati margarinom i brašnom. Rasklagijati jedan deo na pleh i peći koricu na umerenoj temperaturi. Tako ponoviti još četiri puta. Margarin i šećer u prahu dobro umutite. Mlevene orahe poparite sa vrelim mlekom i zmešajte. Tako vruće dodajte u umućen margarin i šećer u prahu i dobro izmešajte varjačom. Naizmenično filujte 4 korice, a petu ostavite za fondan. Šećer sipajte u posudu i po potrebi dodajite po malo mlake vode, neprestano mešakući da se dobije gllatka masa, ali ne mnogo žitka. Dodajte nekoliko kapi ekstrakta i premažite fondanom poslednju koricu.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo