Seherezada torta


                                                         Potrebno:

  •                                                                      300 g turskog keksa Beurre coko
  •                                                                      3 kesice pudinga od karamele
  •                                                                      1 l mleka
  •                                                                      9 kašika šećera
  •                                                                      200 g margarina
  •                                                                      200 g šećera u prahu
  •                                                                      300 g šlaga
  •                                                                      3 dl hladne kisele vode

Od 1 l mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti pudinge. Preostalo mleko sipati u šerpu sa 9 kašika šećera i staviti da provri. Kada provri dodati razmućen puding i skuvati ga uz neprestano mešanje. Zatim ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati ohladjen pudin, pa zatim dobro izmiksati da se mase sjedine.
Šlag posebno umutiti sa kiselom vodom.
Keks ređati na tacnu, filovati filom od pudinga, zatim šlag i tako ponoviti još dva puta. Gotovu tortu ostaviti u frižider da prenoći i tek sutradan sluziti da bi keks odmekanio.

Keks se ne natapa.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo