Krempita



                                     Potrebno za koru:
                                     2 belanca,
                                     6 kašika šećera,
                                     8 žumanaca,
                                     6 kašika brašna,
                                     1 prašak za pecivo.
                                     Fil:
                                     1 l vode,
                                     4 kesice pudinga od vanile,
                                     20 kašike šećera,
                                     6 belanaca.

Umutite 2 belanca u čvrst šne, dodajte 6 kašika šećera i miksajte dok se šećer neistopi. Dodajte 8 žumanaca i sjedinite masu, zatim sipajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano mešajte varjačom. Masu sipajte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepene oko 20 minuta. Pečenu koru izvadite na tacnu i kada se malo prohladi rasecite nožem tako da dobijete 2 kore.
Od 1 l vode odvojte 2 dl i razmutite pudinge, a u preostalu vodu sipajte 10 kašika šećera i stavite na šporet da provri, pa zakuvajte puding. Za to vreme umutite čvrst šne od 6 belanaca, dodajte 10 kašika šećera i dobro izmiksajte da se šećer otopi. U umućen šne dodajite kašiku po kašiku vrućeg pudinga, neprestano miksajući dok nesaspete sav puding. Kada se masa sjedini nanesite fil ravnomerno na jednu koru i preklopite drugom korom. Ohladite i secite na kocke.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo