четвртак, 22. септембар 2011.

Posne punjene paprike



                                                  potrebno:
                                                 8 crvenih paprika
                                                 oko 1 kg krompira
                                                 2 glavice crnog luka
                                                  so, biber
                                                  vegeta, aleva paprika
                                                  brašno, ulje

Sitno iseckajte crni luk, a krompir izrendajte na krupnije rende. U šerpicu sipajte ulje, dobro ga zagrejte i propržiti luk, dodajte rendan krompir i dinstajte na tihoj vatri. Začinite po ukusu i kada je fil gotov napunite paprike. Punjene paprike složite u šerpu, nalijte vodom i kuvajte na nižoj temperaturi. Kuvajte oko sat vremena, a zatim stavite zapršku po želji i ostavite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta da se zapeku.
Po želji u fil možete dodati rendanu šargarepu i baren pirinač.

5 коментара:

  1. Ko voli paprike svakako ce se obradovati i ovom posnom receptu:) Ja ih volim:)

    ОдговориИзбриши
  2. Volim paprike i svidjaju mi se pripremljene na ovaj tvoj nacim:))Pozdrav draga!!

    ОдговориИзбриши
  3. Obožavam paprike punjene krompirom i veoma često ih pripremam jer ih svi moji vole. Pripremam ih isto samo što ih ne kuvam već pečem u rerni uz dodatak čaše vode. Isprobaću i tvoj način pripreme da uočim razliku a sigurno je dobar. Evo i mog recepta
    http://gocina-radionica.blogspot.com/2010/12/paprika-punjena-krompirom.html
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  4. E, sa krompirom ih nisam radila nikada. Tu je pirinač, proso, pšenica, pasulj, al eto ti nikada krompir:) Ovo treba probati:) Hvala za ideju. Pozdrav, draga

    ОдговориИзбриши