петак, 22. јул 2011.

Domaće lepinje

                                           



                                                       potrebno:
                                                       600 gr brašna
                                                       1 kocka kvasca
                                                       1 kašika šećera
                                                       2 kašičice soli
                                                       1 dl mleka
                                                       2 dl mlake vode
                                                       3 kašike ulja

U toplo mleko stavite kocku kvasca i kašiku šećera da nadođe. U vanglicu sipajte brašno, dodajte nadošao kvasac, mlaku vodu, so i ulje. Zamesite meko testo, pokrijte krpom i ostavite da kisne. Podelite testo u 8 loptica i svaku, rastanjite rukom. Ostavite ih još dvadesetak minuta da nadođu, pa ih zasecite tupim nožem. Poređajte ih u podmazan pleh i svaku premažite mlakom vodom. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni petnaestak minuta, pa smanjite temperaturu na 150 i pecite još malo. Pečene lepinje premažite opet sa mlakom vodom i uvijte u krpu da bi bile mekane. 

13 коментара:

  1. Malo kajmaka i suvog mesa i šta više čovek može poželeti.

    ОдговориИзбриши
  2. Sutra je u planu roštilj za ručak pa ako stignem još i ove lepinje napraviti, biti će super.

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicne su lepinjice, vec zamisljam kako bi ih fino bilo grickati... rostilj moze i ne mora, ali nece sigurno smetati.;))

    ОдговориИзбриши
  4. Jako fine lepinje. Uvek dobro posluzi po koji nov receptić. Čuvam, pa kad dodje zima probamo:)

    ОдговориИзбриши
  5. Predobro izgledaju ! Već ih zamišljam uz malo pršuta i sira, mmmmmmm....... :)

    ОдговориИзбриши
  6. Lepo izgleda domaca lepinja, super. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  7. Predivno izgledaju, vec zamisljam malo mesa, kajmaka, i...finoooo! :)

    ОдговориИзбриши
  8. Joooj, lepinje, pa još domaće, obožavam... dovde mirišu :)
    Svrati kod mene na blog čeka te nagrada :)

    ОдговориИзбриши
  9. da li neko zna zašto se jućerašna lepinja previše troši

    ОдговориИзбриши