понедељак, 16. мај 2011.

Zemičke





                                                potrebno:
                                               500 gr brašna
                                               1/2 kocke kvasca
                                               1 kašika šećera
                                               2 kašičice soli
                                               125 ml tople vode
                                               125 ml toplog mleka
                                               1 mala šoljica za crnu kafu ulja
                                               malo margarina za premazivanje
                                               susam po želji


Kvasac i kašiku šećera potopite u toplu vodu i ostavite da nadođe. U vanglicu sipajte brašno, dodajte nadošao kvasac, toplo mleko, so, ulje i zamesite mekše testo. Ostavite da kisne oko pola sata. Naraslo testo istresite na radnu površinu, lagano premesite i odvojte 16 loptica. Oblikujte zemičke, poređajte ih u margarinom podmazan i brašnom posut pleh. Prekrijte krpom i ostavite pola sata da odstoje pre pečenja. Premažite ih četkicom sa mlakom vodom i pospite susamom ( ja sam samo par posula susamom ). Zemičke pecite u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 220 stepeni oko 20 minuta. Pečene odmah premažite margarinom.

10 коментара: