петак, 20. мај 2011.

Kapri kolač



                                       potrebno:
                                       5 jaja
                                       5 kašika šećera + 300 gr
                                       5 kašika brašna
                                       1 prašak za pecivo
                                       500 gr jagoda
                                       2 kesice pudinga od jagode
                                       1/2 l vode
                                       150 gr šlaga
                                       3 dl mleka
                                       2 čaše kisele pavlake
                                       200 gr šećera u prahu

Ispecite patišpanj od jaja, šećera, brašna i praška za pecivo. Pečen patišpanj poprskajte sa malo slatkog mleka. 
U vodu sipajte šećer i stavite da provri, pa zatim dodajte jagode i kuvajte dok neodmekane. Zatim dodajte razmućene pudinge od jagode i kuvajte sve zajedno dok nepogusti. Malo prohladite i stavite preko kore. Umutite šlag sa mlekom. U odvojenoj posudi pomešajte pavlaku i šešer u prahu, pa dodajite u šlag kašiku po kašiku lagano mešajući. Premažite preko dobro ohladjenog pudinga i ukrasite polutkama jagoda.

10 коментара:

  1. Ovo je kolac moje mladosti,pravila moja baka meni,a ja sutra svojim unucima,a tebi hvala na njemu

    ОдговориИзбриши
  2. Samo sto sunce ne iskoci iz ovoga.Bravo ,izgleda vrlo ukusno:)

    ОдговориИзбриши
  3. Idealan za ovo vreme,divan je!!Volim kolace od jagoda:))

    ОдговориИзбриши
  4. Super mi je ovaj kolač ! nekada sam obožavala capri sladoled, sada me naziv ovog kolača na njega podsjetio :)
    Volim ovakve osvježavajuće i fine kolače.

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam nikad radila takav kolač. Ne volim jagode, ali u ovo vrijeme "očekuje" se da napravim nešto takvo. Spremam recept, hvala na ideji:)

    ОдговориИзбриши