недеља, 24. април 2011.

Torta sa Milkom čokoladom





                                                potrebno:
                                               16 jaja
                                               22 kašike šećera
                                               8 kašika mlevenih lešnika ili oraha
                                               8 kašike mlevenog Plazma keksa
                                               16 kašika brašna
                                               1 l leka
                                               3 kesice vanil šećera
                                               250 gr šećera u prahu
                                               500 gr margarina
                                               100 gr crne mlečne Milka čokolade
                                               100 gr bele Milka čokolade
                                               200 gr šlaga
                                               2 dl mleka za šlag

Odvojte 4 belanca od žumanaca i penasto ih umutite. Sipajte šećer i mutite dok se ne otopi. Dodajte 2 kašike mlevenog plazma keksa, 2 kašike mlevenih lešnika i 2 kašike brašna. Lagano promešajte varjačom i sipajte u margarinom podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 220 stepeni oko 10 minuta. Tako ponovite još 3 puta. 
Od litre mleka odvojte 2 dli i u njemu razmutite16 žumanaca i 8 kašika brašna. U preostalih 8 dl sipajte 6 kašika šećera i 3 vail šećera i stavite da provri. Kada mleko počne da vri dodajite razmućena žumanca i skuvajte fil. Ostavite da se dobro ohladi. Umutit margarine sa 250 gr šećera u prahu i u umućen kašiku, po kašiku sipajte ohlađen fil. Sjedinite mikserom i masu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte otopljenu crnu mlečnu čokoladu, a u drugi dodajte sitno seeckanu belu čokoladu. Filujte kora - beli fil. kora - crni fil - kora beli fil -kora - crni fil. Okolo ukrasite šlagom. Dobro je ohladite i uživajte!

14 коментара:

  1. predobro izgleda i vrlo ukusno djeluje :D
    Sretan Uskrs :D

    ОдговориИзбриши
  2. BOŽANSTVENA TORTA!! Srećan Uskrs i sve najlepše !!

    ОдговориИзбриши
  3. Predivna torta a znam da je i ukusna pošto sam je probala...

    ОдговориИзбриши
  4. Baš dooobra torta:) Divan presek. Pozzz

    ОдговориИзбриши
  5. Neko je rekao čokolada.Uvek i stalno.Oh ovo izgleda božanstveno ya nas čokoholike

    ОдговориИзбриши
  6. odlična torta , sigurno je i posebno dobrog okusa ! i super izgleda !

    ОдговориИзбриши
  7. Super receptic zelim danas da ga isprobam i mozete li mi molim vas reci koja je velicina kalupa u kome radite cetvrtastu verziju torte

    ОдговориИзбриши
  8. Verujem da sam zakasnila, ali nisam videla pre poruku. Ja koristim pleh dimenzija 30x40. Izvinjavam se....

    ОдговориИзбриши